Menu’s ridderkerk

Weekmenu

3 gangen – €30,00

Sensemenu

Inclusief amuses en brood assortiment
Ga op culinaire reis en proef de specialiteiten van onze chef

4 gangen – €49,00

5 gangen – €59,00

6 gangen – €69,00

(per tafel te bestellen)

Brood assortiment – €2,50

Boerderij friet – €3,50

 

Wijnarrangement

per glas – €7,00

per half glas €4,00

Of vraag naar onze uitgebreide wijnkaart

 

Voor- en tussengerechten

Oesters per stuk – €2,50

Gegrilde coquilles met knolselderij, bleekselderijsalade, groene appel en geschaafde truffel – €14,50

Diverse bereidingen van biet, sorbet van biet, crème van zure room met geitenkaas en mosterd krokant – €11,50

Krokant gebakken ossenstaart met Pata Negra, gepocheerd ei, vinaigrette van groene kruiden en aardappelkaantjes – €13,50

Gerookte zalm met octopus, courgette, olijvencrumbel, tomaat, gefrituurde kappertjes en rucola – €12,50

Steak tartaar met schuim van oude kaas, gefrituurde sjalot, zoetzure rode ui en crème van witte ui – €12,50

 

Hoofdgerechten

Gebakken skrei met Hollandse garnaaltjes, gebakken bloemkool, broodkruim met nootmuskaat, amandelen en saus van aceto – €24,50

Gebraden eendenborst met bitterbal van eendenbout, geroosterde wortels, pompoen met gember en saus van Ras el hanout – €25

Tournedos Rossini met pastinaak, bosui, paarse aardappel saus van rode wijn – €32,50
(supplement truffel €5)

Rode mul met gefrituurde spiering, spitskool met kummel en kerrie, Pomme Dauphine en saus van Champagne – €24,50

Mille Feuille van krokante aardappel met romige savooiekool, coulis van rode paprika en vadouvan – €19,50

 

Nagerechten

Kaas selectie met diversen garnituren – €12,50

Appel tarte tatin met rozemarijn, vanille roomijs, cracker van specerijen en anglaise van whiskey – €9,50

Chocolade tuille met chocolademousse met sinaasappelcompote, citrusmerinque en sinaasappel sorbet – €11

Lemoncurd met anansas en bruine rum, yoghurt- ijs met roze peper, tonkabonencrème en ananaschips – €9,50

Crème brûlée van anijs met ijs van kaneel, gewelde rozijnen, krenten en hangop – €10

 

Lunchmenu

Soep van de dag – €4,40

 

Meergranen of zuurdesem met…

Oude kaas met mosterddressing – €5,50

Brie met honing en pijnboompitjes – €4,50

Gerookte zalm met kerriemayonaise – €6,50

Carpaccio met truffelcrème – €7,00

Kroket van Holtkamp – €6,50

 

Uitsmijters

Ross met salami, rode ui, champignons en kaas – €6,50

Ham, kaas of spek – €6

 

Salades

Gerookte kipfilet, knoflook croutons en yoghurtdressing – €6,50

Tomaat, mozzarella, aceto en basilicum – €4,50